Het voorlopig voorkeursalternatief voor het project Guisweg is de variant met de zogenoemde zuidelijke ligging van de nieuwe verbindingsweg. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad besloten.
Dat betekent dat de op en afrit 2 bij Oud Koog (t.h.v. AH en Gamma) gaan verdwijnen en dit zal dus dan ook consequenties gaan hebben op de bereikbaarheid van ons winkelgebied, maar natuurlijk treft dit ons niet alleen als ondernemer, maar heeft het ook gevolgen voor de bereikbaarheid van de bewoners van Oud Koog en zal dit ook impact gaan hebben op de verkeersstromen binnen Oud Koog, met name ook van zwaar vrachtverkeer wat bij Tate & Lyle moet zijn wat dan weer extra over de Verzetstraat moet of binnendoor gaat komen vanaf de rotonde.

Bent u ook tegen de zuidelijke ligging of wil u een reactie plaatsen dan kunt u dit doen vanaf heden t/m 1 november 2022 via een link op de website van dit project www.guisweg.zaanstad.nl. Hier kunt u tevens een filmpje kijken van een impressie hoe het er uit komt te zien en wat het precies inhoudt en verdere informatie vinden over dit project.

Het projectteam Guisweg organiseert woensdag 5 oktober nog een inloopbijeenkomst tussen 16.00-20.00u in De Ontmoeting Parklaan 1 in Zaandijk. Ze willen u tijdens deze inloopbijeenkomst zo goed mogelijk informeren over de voorlopig gekozen oplossing en hoe u tijdens de inspraakperiode een reactie kunt geven, wat er gebeurt met uw reactie en hoe het vervolgproces van het project eruitziet.

Bekijk dit artikel op NHD